Tuesday, October 16, 2018

Mundial de futbol masculí (#Mundial18) (3/5): PREMSA DIGITAL

Vam analitzar tres diaris digitals, dos de generalistes i un d’especialitzat: El Nacional, El Món i Fosbury. A diferència dels diaris en paper, en aquest cas hem trobat molt poca opinió d’esports i els resultats molt diferents entre ells. Amb tan poca opinió és difícil fer-se una idea de si els resultats corresponen a una representativitat real però és cert que la inexistència d’opinió femenina, en dos dels tres casos, ens sembla destacable. De les 17 opinions trobades en aquests tres mitjans digitals, només 2 són opinions de dones, dada que representa un 12%.

Fosbury té un 33% de representació de dones en els espais d’opinió del diari, 2 opinions de dones i 4 d’homes. Són les dues úniques opinions de dones que trobarem en els mitjans digitals.

El Món només té 4 opinions d’homes i El Nacional, 7, totes d’homes. Cap dona no opina d’esports en aquests mitjans. Això ens deixa una representació de les dones nul·la en aquests diaris, que ens recorda els dolentíssims resultats del 2017 d’El Nacional (s’apropava al 9%, el pitjor resultat de tots els mitjans).



No comments:

Post a Comment