Thursday, September 15, 2016

Recompte de dones (juliol i agost de 2016) (4/5): RÀDIO

RÀDIO




Durant els mesos de juliol i agost hem fet recompte del nombre de dones convidades a debatre a les tertúlies dels programes diaris El món a RAC1 i El matí de Catalunya Ràdio, els dos programes líders de la ràdio a Catalunya, així com Via Lliure de RAC1, que s’emet els caps de setmana.

Dels dos programes diaris, ha estat El matí de Catalunya Ràdio, a la ràdio pública, el que durant el mes de juliol partia d’un percentatge més alt de dones tertulianes (un 33%) que, al llarg del mes d’agost, ha augmentat fins al 44% de mitjana. El món a RAC1, que el juliol va fer un percentatge del 17% de dones a les tertúlies, el mes d’agost va augmentar també fins al 24%, un percentatge, però, encara molt baix. L’augment més notable l’hem vist al Via Lliure, que va passar de l’11% el juliol a un 39% l’agost. Ignorem si el fet que durant aquest mes el va presentar i dirigir la Laura Rosel, una dona, hi hagi tingut res a veure.




Durant el mes de juliol vam seguir també el programa diari L’Oracle, de Catalunya Ràdio, que va fer un percentatge del 24% de dones. Durant l’agost aquest programa no s’ha emès.

No comments:

Post a Comment