Thursday, September 15, 2016

Recompte de dones (juliol i agost de 2016) (3/5): PREMSA DIGITAL

PREMSA DIGITAL


 


Durant els mesos de juliol i agost hem recomptat els articles d’opinió apareguts als diaris digitals VilaWeb, Nació Digital i El Nacional. El fet que aquests mitjans publiquin pocs articles d’opinió diaris (entre 1 i 3 per dia, habitualment) fa que els resultats tinguin una gran variabilitat i siguin difícils d’interpretar.

Veiem, però, dos fenòmens interessants: el descens fulminant en el percentatge d’opinadores de VilaWeb, i el seu augment fulgurant a Nació Digital, que ha passat a ser el mitjà escrit més pròxim a la paritat.


En el cas de VilaWeb, que el juliol va tenir un 29% d’opinadores, va tancar el mes d’agost amb només un 5%, dada que respon a dos únics articles amb una dona de cofirmant. De fet, del 29 de juliol al 3 de setembre VilaWeb no ha publicat cap article d’opinió firmat per una dona en solitari. Durant el mes de juliol, i amb l’excepció dels caps de setmana –en què no hi havia articles nous– la secció d’opinió ha tingut un total de 40 articles firmats per homes, inclosos els editorials signats i amb foto del director, Vicent Partal. VilaWeb –en general compromès amb les causes justes– ha prescindit durant més d’un mes de l’opinió de les dones i ha esdevingut el mitjà menys paritari durant l’agost. Cal recordar que la seva editora és una dona, l’Assumpció Maresma.


No comments:

Post a Comment